מרק ארטישוק ירושלמי הוא מרק פירה נהדר ועדין, המתאים במיוחד להגשה באירועים חגיגיים לאנשים שיודעים להעריך את הטעם המיוחד של הארטישוק.
מצרכים:
ק"ג ארטישוק ירושלמי
200 גרם תפוח אדמה
שני בצלי שאלוט
שתי שיני שום
שתי כפות חמאה
כוס מרק עוף
4 כוסות מים
חצי מיכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. קלפו וחתכו לקוביות את הארטישוקים ותפו"א.
2. קצצו את הבצל והשום דק מאוד.
3. חממו את החמאה בסיר וטגנו בה את הבצל והשום.
4. הוסיפו את קוביות הארטישוק ותפו"א וטגנו כעשר דקות.
5. הוסיפו לסיר את המים וחצי ממרק עוף.
6. המשיכו בבישול כעשרים דקות, עד שהירקות מתרככים.
7. מעבירים את המרק למעבד מזון (אפשר להשתמש גם בבלנדר מוט) וטוחנים לתערובת חלקה.
8. מחזירים לסיר, מוסיפים את השמנת, חצי כוס מרק עוף, מלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה עוד כעשר דקות.
אפשר לקשט במעט קצח או עירית קצוצה.
/ / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה